Wakacyjne gry i zabawy pod znakiem mamuta
WODZISŁAW ŚL. 2 sierpnia Wodzisławskie Centrum Kultury zorganizowało we współpracy z wodzisławskim Muzeum wakacyjne gry i zabawy dla najmłodszych pod hasłem „Baw się z nami - Mamutami”.
W Parku Zamkowym na najmłodszych czekało mnóstwo atrakcji, chętnych do wspólnej zabawy nie brakowało. Czekały na nich m.in. przeciąganie liny, kącik plastyczny, quizy, gry planszowe, rzut kapustą do beczki i malowanie twarzy. Największą atrakcją okazała się jednak pinata w kształcie mamuta, której rozbicie wywołało największy entuzjazm wśród dzieci.
– Takie imprezy już od lat organizujemy we współpracy z Wodzisławskim Centrum Kultury i Biblioteką Miejską. Podczas wakacji mamy „Lato w Muzeum”, w ramach tej inicjatywy co roku organizowane są zajęcia zarówno na świeżym powietrzu, jak i wewnątrz. Bo jest ładna pogoda, w parku jest ładnie. Nic tylko przyjść tu i coś zrobić - przekonują organizatorzy.
Rodzice nie ukrywają, że takie inicjatywy są niezwykle atrakcyjne dla najmłodszych i budują pozytywny wizerunek miasta. - Dzieci lubią się wspólnie bawić, spędzać razem czas. Jestem bardzo pozytywnie nastawiona do takich imprez i chciałabym, żeby było ich coraz więcej – mówi jedna z mam.Martyna Polok