Półfinałowi juniorzy
Młodzieżowe drużyny Górnika Radlin zapewniły sobie udział w półfinałach Mistrzostw Śląska. Turnieje półfinałowe zarówno juniorów starszych jak i młodszych odbędą się w Radlinie na przełomie stycznia i lutego.
Juniorzy starsi zakończyli rozgrywki grupowe i awans do półfinału wywalczyli z pierwszego miejsca. Podopieczni trenera Karola Janaszewskiego ponieśli tylko jedną porażkę z zespołem Jastrzębia na wyjeździe. Zwycięstwo w grupie zapewniło im rolę gospodarza turnieju półfinałowego - odbędzie się on od 30 stycznia do 1 lutego w radlińskim Domu Sportu. W zespole tym występowali: Michał Kędroń (kapitan), Wojciech Musiolik, Piotr Michalski, Mateusz Kujbida (libero), Łukasz Pańczyk, Michał Huda, Tomasz Warda, Adam Barteczko, Jakub Stabla, Sebastian Pęcherz i Grzegorz Bednarz.
Juniorzy młodsi mają do rozegrania jeszcze dwie kolejki, które odbędą się w tym tygodniu. Ale radlinianie już sobie zapewnili awans do półfinału niezależnie od wyników ostatnich meczów. Przewaga nad drugim zespołem zapewnia im pierwsze miejsce i w związku z tym turniej półfinałowy w tej kategorii wiekowej również odbędzie się w Radlinie. W dniach od 3 do 5 lutego podopieczni trenera Marka Przybysza zmierzą się w Domu Sportu z drużynami MMKS Dąbrowa Górnicza, MCKiS Jaworzno i MOS Płomień Sosnowiec. W zespole występują: Adam Barteczko (kapitan), Jakub Stabla, Grzegorz Pytlik, Aleksander Kazek, Łukasz Smołka, Grzegorz Bednarz, Dawid Druchniak, Kamil Gilner, Paweł Wajdzik, Piotr Pokorny, Dariusz Wowra, Sebastian Safarewicz.
Juniorzy młodsi mają do rozegrania jeszcze dwie kolejki, które odbędą się w tym tygodniu. Ale radlinianie już sobie zapewnili awans do półfinału niezależnie od wyników ostatnich meczów. Przewaga nad drugim zespołem zapewnia im pierwsze miejsce i w związku z tym turniej półfinałowy w tej kategorii wiekowej również odbędzie się w Radlinie. W dniach od 3 do 5 lutego podopieczni trenera Marka Przybysza zmierzą się w Domu Sportu z drużynami MMKS Dąbrowa Górnicza, MCKiS Jaworzno i MOS Płomień Sosnowiec. W zespole występują: Adam Barteczko (kapitan), Jakub Stabla, Grzegorz Pytlik, Aleksander Kazek, Łukasz Smołka, Grzegorz Bednarz, Dawid Druchniak, Kamil Gilner, Paweł Wajdzik, Piotr Pokorny, Dariusz Wowra, Sebastian Safarewicz.
(jak)