Trzy w jednym
Panie kochany, piasta to mamy w kole, a osiedle nosi nazwę Piastów, ponieważ, jak wiadomo nie od dziś, było ich kilku - mówi jeden z naszych czytelników. Jednak sprawa, która głównie bulwersuje mieszkańców, dotyczy umieszczenia na przystankach nazw trzech osiedli. Osoby nie znające miasta nie wiedzą dokładnie gdzie się znajdują. Kiedy się tu przeprowadziłem i zaprosiłem do siebie brata, to boroczek przez półtorej godziny mnie szukał - dodaje mieszkaniec os. XXX-lecia. Jeden wodzisławianin, który zauważył błędne oznakowanie, wniosek o jego zmianę przekazał przewodniczącemu Rady Miejskiej, Janowi Grabowieckiemu na przełomie września i października. Oczywiście się z tym zapoznałem i poinformowałem o sprawie prezydenta Ireneusza Serwotkę, który obiecał, że zostanie ona załatwiona. Na ten temat rozmawiałem z nim również podczas naszej ostatniej rozmowy - mówi J. Grabowiecki. Wiadomo już, że w najbliższych dniach nazwy umieszczone na przystankach zostaną zmienione, o czym przekonuje nas Wacław Mandrysz, wiceprezydent Wodzisława. Oczywiście, jeśli tak rzeczywiście jest, to należy to zmienić i to uczynimy. Zajmą się tym pracownicy Wydziału Inwestycji Miejskich i Gospodarki Komunalnej, którzy najpóźniej do końca miesiąca usuną zbędne wyrazy i przywrócą poprawną nazwę os. Piastów - przekonuje W. Mandrysz.
(raj)