Alan „Akro” Miczajka na podium Mistrzostw Świata IDO
Bboy z Raciborza-Studziennej wywoaczył brąz na światowym czempionacie breakingu. Turniej rozegrano w Magdeburgu (Niemcy).
W sobotę 5 października raciborzanin wziął udział w Mistrzostwach Świata IDO w Magdeburgu. – Było to moje marzenie od najmłodszych lat choć nie wierzyłem że kiedyś się spełni. Pomimo ciężkiej pracy, cierpliwości, determinacji już dziś mogę powiedzieć że osiągnąłem swój cel bez względu na miejsce, które zdobędę. Dla Miasta Racibórz dam z siebie 100 procent – pisał na FB Alan.
Na turnieju w Niemczech rywalizowali także tancerze ze Słowenii, Niemiec, Chorwacji, Finlandii, Ukrainy, Włoch i Francji, jak również państw afrykańskich. Uczeń ZSP4 zajął w Magdeburgu znakomite trzecie miejsce i zdobył brązowy medal MŚ.
Miczajka trenuje w KS Breaking Racibórz. Jego trenerami są Mateusz „Budzik” Siepetowski i Arkadiusz Karcz.
W tym roku Alan Akro Miczajka wywalczył już Mistrzostwo Europy federacji IDO. Wcześniej świetnie prezentował się na zawodach m.in. w Halle, Pradze i Śląskiej Lidze Breakingu.
(red)