4 i pół tony żywności. Co dostali potrzebujący?
Rudnicki Ośrodek Pomocy społecznej podał wyniki programu pomocy żywnościowej, realizowanego od sierpnia 2016 do czerwca 2017.
Program był skierowany do osób potrzebujących, o niskich dochodach. Pomoc żywnościowa trafiła do 95 osób. Wydano w sumie 4,66 tony żywności, w transzach po pięć paczek żywnościowych.
W ramach Podprogramu 2016 GOPS zorganizował dla swoich podopiecznych, korzystających z pomocy żywnościowej warsztaty edukacyjne. Wzięło w nich udział sześć osób. Wszyscy wybrali warsztaty kulinarne. Na zajęciach z ekonomii, żywnościowych oraz o niemarnowaniu żywności nie było nikogo.
Oprac. (woj)
Produkty przekazane w paczkach: makaron jajeczny 5 kg, ryż biały 5 kg, herbatniki 2 kg, mleko UHT 9 l, ser podpuszczkowy dojrzewający 2,4 kg, groszek z marchewką 3,20 kg, fasola biała 3,20 kg, koncentrat pomidorowy 1,28 kg, powidła śliwkowe 1,20 kg, gulasz wieprzowy z warzywami 4,25 kg, filet z makreli w oleju 1,36 kg, szynka drobiowa 2,70 kg, szynka wieprzowa 0,3 kg, pasztet wieprzowy 0,16 kg, cukier biały 4 kg, olej rzepakowy 4 l.