Wybory w WOP-rze
W zebraniu sprawozdawczo-wyborczym uczestniczyło 86 ratowników i członków WOPR-u. Gośćmi byli m.in. Stanisław Melnarowicz, komendant Komisariatu Policji w Kuźni Raciborskiej, przedstawiciel ZW WOPR w Katowicach Marian Delowicz, komandor sportów podwodnych Krzysztof Radomski oraz szef Sztabu Rejonowego Ratownictwa Ignacy Harasim. Osoby te od wielu lat współpracują z raciborskim WOPR-em i uchwałą zarządu zostały wyróżnieni medalami ,,100-lat WOPR”.
Sprawozdanie z dotychczasowej działalności złożył Piotr Krużołek, który w wyniku wyborów został prezesem na kolejną kadencję. Jestem bardzo zadowolony z tego iż, zostałem drugą kadencję prezesem - mówi Piotr Krużołek. Myślę że Oddział WOPR w Raciborzu staje się coraz mocniejszy pod względem ilościowym jak i terenem działania. Celem jakie stawiam sobie i nowemu zarządowi to dalsza współpraca z Urzędem Miasta w Raciborzu, Obroną Cywilną, Policją, Strażą Miejską, Strażą Pożarną i Ratownictwem Rejonowym. Kontynuacja szkoleń raciborskiej młodzieży z zakresu ratownictwa wodnego oraz prowadzenia działalności profilaktycznej poprzez pokazy ratownicze dla szkół z terenu całego powiatu. Moim marzeniem byłoby stworzenie ośrodka wypoczynkowego wraz z bazą ratowniczą na ośrodku wodnym w Raciborzu, gdzie społeczeństwo nasze mogłoby wypoczywać bezpiecznie pływając i korzystając ze sprzętu wodnego (żaglówki, kajaki itp.).
Skład nowego Zarządu WOPR w Raciborzu:
1. Piotr Krużołek - prezes
2. Marek Kurpis - wiceprezes od spraw organizacyjnych
3. Marcin Kunicki - wiceprezes od spraw szkolenia
4. Zbigniew Mirski - sekretarz
5. Witold Nowak - skarbnik
6. Elżbieta Kizinger - członek zarządu
7. Rafał Bałys - członek Zarządu
(MiR)