Handlowcy na parkiecie
Blisko 300 osób bawiło się na I Biesiadzie Spółdzielczej. Imprezę zorganizowano w sali sportowej w Marklowicach.
Zabawę zorganizowano z okazji 80-lecia PSS „Społem”. Uczestnicy na brak atrakcji nie mogli narzekać. O dobrą muzyke zadbał sląski zespół „Hanuta”.
Była to pierwsza Biesiada Spółdzielcza. Czekaliśmy na nią bardzo długo, bo 80 lat. Mam nadzieję, że kolejna będzie już znacznie wcześniej. Najważniejsze było, by uczestnicy za drzwiami zostawili troski dnia codziennego i bawili się na całego. Myślę, że to się udało – mówi prezes Zarządu PSS „Społem” Stanisław Kasznia. W Marklowicach nie zabrakło również Stanisława Poloka - przewodniczącego Rady Nadzorczej PSS „Społem”, który w kilku słowach przedstawił historię wodzisławskich spółdzielców. Biesiadę zorganizowano 15 października, dokładnie w 80 rocznicę powstania Spółdzielni Spożywców „Odrodzenie” w Radlinie. Potem były kolejne. Tak przez 80 lat. Dzisiaj, mimo silnej konkurencji, PSS „Społem” radzi sobie całkiem nieźle. Jak mówią spółdzielcy, najważniejsza jest jakość produktów.Obecnie PSS „Społem” to 20 sklepów sprzedających swoje towary nie tylko w Wodzisławiu, ale całym powiecie. Firma może liczyć głównie na stałych klientów, dla których przygotowała m.in. prezenty oferowane im w ramach programu lojalnościowego.
(raj)