Najmłodsi górą
Drużyna młodzieży z Rydułtów wzięła udział w Międzynarodowych Zawodach Lekkoatletycznych w Eindhoven w Holandii.
Do wyjazdu doszło dzięki stałym kontaktom sportowym z Dortmund w Niemczech.
W zawodach wzięły udział m.in. reprezentacje Budapesztu, Dortmund, Leuven w Belgii, okręgu De Kempen oraz oczywiście Eindhoven. Rywalizowano w takich dyscyplinach jak biegi, skok w dal i wzwyż, pchnięcie kulą i rzut dyskiem oraz sztafety z podziałem na trzy grupy wiekowe. Reprezentacja Rydułtów zajęła w zawodach 5. miejsce. Najlepiej spisała się grupa najmłodszych chłopców zajmując w swojej kategorii wiekowej 2. pozycję. Najbardziej wartościowe rezultaty uzyskali: Paulina Mojżysz - 4. miejsce w skoku wzwyż wynikiem 120 cm; Karolina Niewrzoł - 6. w biegu na 60 m (9,58 s); Adrian Kłobuch - 3. w skoku wzwyż (120 cm) i 3. w pchnięciu kulą (6,88 m); Łukasz Cabaj - 3. na 60 m (9,27 s), 3. w skoku w dal (3,91 m); Mateusz Glenc - 4. na 1000 m (3.41,64); Simona Czogała - 5. w skoku w dal (4,32 m), 3. na 60 m (8,63) i 5. w skoku wzwyż (1,35); Wioletta Łukaszuk - 5. na 1000 m (3.34,2); Jacek Turek - 5. w skoku w dal (4,66 m); Jarosław Janczewski - 7. na 100 m (12,7); Łukasz Mucha - 7. w rzucie oszczepem; 3. miejsce sztafeta 4 x 80 m - Jacek Turek, Szymon Kaleta, Paweł Wawrzyńczyk i Mateusz Obiegała; 3. miejsce sztafeta 4 x 100 m - Jarosław Janczewski, Piotr Guzowski, Patryk Ciurko i Karol Plura.
Poza udziałem w zawodach atrakcją dla rydułtowskiej młodzieży było zwiedzanie Amsterdamu.
Poza udziałem w zawodach atrakcją dla rydułtowskiej młodzieży było zwiedzanie Amsterdamu.
(jak)